Parohia "Sfântul Gheorghe Vechi" București

Arhiepiscopia Bucureștilor – Protoieria Sector 3 Capitalã

Sfântul Teodor Tiron cinstit în Capitală

Posted by Parohia Sf. Gheorghe Vechi pe 29/09/2016

 

Biserica „Sfântul Gheorghe” – Vechi din Capitală și-a cinstit miercuri, 17 februarie 2016, al doilea ocrotitor, pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron. Acesta este singurul locaș de cult din București cu acest hram, informează Agenția de știri Basilica.

 

„Sfântul Mucenic Teodor Tiron este prăznuit ca cel de-al doilea mucenic al bisericii, după purtătorul de biruință Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, următorul lui fiind Sfântul Dimitrie. Această biserică îi are ca ocrotitori pe toți acești trei mucenici din dipticele Bisericii primare. Cu siguranță, ocrotirea acestor sfinți este resimțită atât de credincioșii care vin să se roage în această sfântă biserică, dar și de către slujitorii acestui sfânt locaș. Este o bucurie pentru credincioșii din București deoarece sunt puține biserici care îl au ca ocrotitor pe Sfântul Mucenic Teodor Tiron”, a mărturisit pentru TRINITAS TV Părintele Sorin – Vasile Tancău, slujitor la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Vechi.

 

Acest al doilea hram a fost acordat bisericii în anul 1881, cu ocazia sfinţirii, la dorinţa ctitorului, după ce în anul1875 biserica cea dintâi a fost dărâmată.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: