Parohia "Sfântul Gheorghe Vechi" București

Arhiepiscopia Bucureștilor – Protoieria Sector 3 Capitalã

Scoala de Pictura

Posted by Parohia Sf. Gheorghe Vechi pe 29/09/2016

Şcoala  de pictură „Sfântul Evanghelist Luca“

Începând cu luna aprilie a anului 2009, Parohia Sfântul Gheorghe-Vechi din Bucureşti a organizat în casa parohială veche, situată vizavi de intrarea în sfântul locaş de cult, o şcoală de pictură. Ea se adresează cu precădere copiilor talentaţi la desen, ce frecventează programul liturgic al parrohiei. Profesorul şcolii de pictură este tânărul teolog  Daniel Neculae, absolvent al  Facultăţii de Teologie din Bucureşti, secţia Artă Sacră, care lucrează cu drag faţă de sfinţii lui Dumnezu pe care îi zugrăveşte, dar şi faţă de cei mici, care deprind tainele picturii bizantine.

Scoala de pictura Sf. Evanghelist Luca

Scoala de pictura Sf. Evanghelist Luca

În fiecare an la hramul parohiei, în primăvară, pe 23 aprilie, de prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe  şi toamna pe 18 octombrie,  de prăznuirea Sfântului Evanghelist Luca, ne propunem organizarea unor vernisaje ale icoanelor realizate de către copii, care să susţină alături de parohie existenţa Şcolii de pictură.

Scoala de pictura

Scoala de de pictura Sf. Evanghelist Luca

În prezent copiii pregătesc expoziţia, care va avea loc de hramul Bisericii şi se întâlnesc săptămânal la Şcoala de pictură. Iniţiativa organizării unei şcoli de pictură este pentru parohie o activitate pastoral misionară, prin care îi apropie pe copiii ortodocşi de Sfânta Biserică, oferindu-le o activitate plăcută şi totodată constructivă în cadrul formării lor ca şi creştini ortodocşi.

Scoala de pictura

Domnul profesor Daniel Neculae

Copiii care sunt interesaţi de cursurile ce se desfăşoară la noi în parohie se pot înscrie la domnul profesor Daniel Neculae, care lucrează zilnic, chiar la centrul pentru copii, situat în faţa Bisericii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: